Anneke Dekkers (1952) woont in Arnhem, en werkt als illustrator en beeldend kunstenaar. Ze heeft tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Haar grafiek werd meerdere malen genomineerd tijdens de Europese Biennale voor Grafische Kunsten te Brugge.

Haar stijl omvat een breed spectrum van naturalistisch tot expressief gestileerd. Daarnaast heeft ze de laatste jaren ook een eigen vorm van decorativiteit ontwikkeld waarin haar kwaliteiten lijken samen te komen, waar voor en achtergrond steeds een andere rol spelen. Haar onderwerpen lijken ongelimiteerd, ze sluiten niets buiten. Ook de techniek en het materiaalgebruik zijn onbeperkt: ze tekent, schildert en maakt linosneden, het enthousiasme duidelijk zichtbaar.

In met stevige lijnen opgebouwde grafische landschappen van het Indonesische eiland Batam, is vastgelegd wat ze zag, beleefde en voelde tijdens een reis die diepe indruk op haar maakte. In ingetogen lino’s laat ze zien wat er nog over is van de relatie met de zee van de oorspronkelijke zee nomaden. Diezelfde lijnen maken een robuust houten huis, maar ook het rimpelige wateroppervlak.

Schubbige vissen zwemmen in krullerige structuren, van kop tot staart decoratief. De valse bonito, steur en beenvissen, zoals hun namen klinken als een gedicht, zo zien wij in verf de vissen van hun mooiste kant. Langs elkaar glijdend door het water, of als haringen in een ton. Haast vloeibare letters kabbelen informatief om de vis. Op elk plekje van het veld is iets te beleven.

­­­­­­­­­­­­­­­De laatste jaren gebruikt Anneke textiele materialen in haar werk. Linosneden zijn verrijkt met glanzende garens. Vanaf de kanten kapsels (2006), de vissen (2009), die vrolijk heen en weer zwemmen, tot en met de groeiende en bloeiende struiken (2012), altijd zit er een kleurrijk draadje aan. Het gebruik van garens in haar landschapsschilderijen geven een extra ervaring in het kijken naar die schilderijen. Je ervaart diepte, soms vervreemding en er ontstaat zo een extra dimensie in het landschap dat wordt getoond. Alsof de draden een verbinding aangaan met je verbeelding.